Nieuws

Het laatste nieuws van markvandewijn

Juni 2021

Juni is Riesling-maand

Riesling is de koning(in) van de witte druiven! Het is een echte alleskunner. Van droge tot zoete wijn, het hele smakenspectrum komt voorbij. Veel Duitse Rieslings zijn echte terroir-wijnen, waarin vaak de bodem (bijv. leisteen, graniet, kalksteen) een rol speelt in de smaak. Wijn-spijs combinaties met Riesling zijn ook zeer gevarieerd. Droge Rieslings doen het goed bij visgerechten. Halfdroge zijn heerlijk bij de pittige Aziatische keuken. Zoete Riesling smaakt voortreffelijk bij fruitige, zomerse desserts.

In juni zijn 6 verschillende Rieslings in de aanbieding. Uit maar liefst 5 verschillende Duitse wijnbouwgebieden. Een mooie wijnreis door Duitsland. Alle wijnen zijn droog (< 9 gram restsuiker/liter), behalve de Braunewell Riesling Kabinett, die is halfdroog.

Riesling Tattoo

Mei 2021

Mei is Silvaner-maand

Silvaner is voor mij de ultieme begeleider van een mooi bord asperges. Het witte goud is heel lekker dit voorjaar. Door het relatief koele weer groeien ze langzaam wat zorgt voor veel smaak.

In mei zijn 6 verschillende Silvaners in de aanbieding. De wijnen komen allemaal uit het prachtige wijnbouwgebied Franken. De producenten Harald Brügel en Rainer Sauer zijn echte Silvaner specialisten. Tot wel 70% van hun wijnbergen is aangeplant met deze druif.

Asperges

April 2021

April is voorjaarswijnen maand

Dit plaatje verbeeldt zo mooi de huidige tijd! Hoop, nieuw leven, blauwe lucht.

Begin april ziet het er zo uit in de Duitse wijnbergen. De knoppen komen uit, het eerste groen is er. Spannende tijden. Hopelijk geen nachtvorst. Want dan bevriezen de knoppen en komt de groei tot stilstand. Met name in de regio Franken is dit een veel voorkomend probleem. Met in 2020 lokaal tot wel 80% uitval.

In april zijn 4 frisse witte wijnen, 1 fruitige rosé en 1 koele rode wijn in de aanbieding. Heerlijk voor op het terras, in de zon. En super bij een voorjaarssalade, asperges en een eerste barbecue.

Knop Druif

Maart 2021

Maart is Spätburgunder-maand

Maart. Voorjaar! De dagen worden langer. De zon schijnt. Een eerste 20+ graden op de thermometer. Zo lekker! Tijd voor 4 mooie rode en 2 frisse witte Spätburgunder wijnen. Geniet er van op je terras, balkon of in de tuin.

Het voorjaar betekent ook het begin van het nieuwe groeiseizoen. De natuur komt weer tot leven. Sapstromen komen op gang in de wijnstokken. Al snel volgen de eerste bladeren en knoppen. Heel benieuwd wat 2021 gaat brengen!

Ahr Wijnberg Sermann

Februari 2021

Februari is winterwijnen maand

Februari is de koudste maand van het jaar. Tijd voor stevige winterwijnen en een lekkere stoofpot. Deze maand zijn 6 wijnen waar je echt je tanden in kunt zetten in de aanbieding. Het zijn 3 fruitige witte wijnen en 3 krachtige rode wijnen. Met een ‘bezoek’ aan 6 verschillende wijnbouwgebieden is het een mooie wijnreis door Duitsland.

Blauwe druiven

Januari 2021

Januari is opruim-/aanwinstenmaand

Januari: tijd om op te ruimen. Er staan nog wat ‘verdwaalde’ flessen in de opslag. Oké, het zijn niet de bestsellers. Maar hoe komt dat? Te weinig promo? Deze wijnen zijn juist zo goed! En in januari is een aantal nieuwe aanwinsten binnen gekomen. Verrassende wijnen van ‘nieuwe’ producenten Brügel (Franken) en Walz (Baden).

duitse wijn kopen

December 2020

December is Sekt-maand (bubbels)

Het is een jaarlijks terugkerende traditie: de Sekt (Bubbels) is in de aanbieding in december bij markvandewijn.

Dit keer met de heerlijke Riesling Brut Winzersekt van Braunewell, super Blanc de Noir van Rainer Sauer en de fantastische Riesling Brut van Lukas Sermann. Natuurlijk zijn de Winterlings ook weer van de partij met hun Blanc de Blancs en bestseller Pinot Rosé Brut. De laatste in de lijst is een echte zeldzaamheid, nl een droge Gewürztraminer Brut van Jens Zimmerle. Deze selectie van december is één groot feest!

November 2020

Amsterdamse WijnFiets

De Amsterdamse WijnFiets rijdt volgens dit schema:

  • maandag | IJburg, Zeeburgereiland | postcodes 1086-1087, 1095
  • dinsdag | Oost | postcodes 1091-1098
  • woensdag | Noord | postcodes 1021-1026, 1031-1035
  • donderdag | West | postcodes 1051-1062
  • vrijdag | Zuid | postcodes 1071-1083
  • zaterdag | Centrum | postcodes 1011-1019

Mail je bestelling of stuur een bericht via WhatsApp: +31 6 13975089.

Bezorging in Amsterdam (binnen de Ring A10) is gratis. De wijnen worden persoonlijk door markvandewijn gebracht. Ik hou de gepaste afstand van 1,5 meter. Voor verzending (6 flessen) buiten Amsterdam vraag ik een bijdrage van EUR 8,50. Bij een bestelling van 12 of 18 flessen worden geen kosten in rekening gebracht.