Proeven

Proef mee! En geniet…

Markvandewijn verzorgt zo’n 5 keer per jaar een proeverij. Proef mee! En geniet…

Met plezier verzorg ik een proeverij op een lokatie van jouw voorkeur (kantoor, kroeg, etc.). Een leuk alternatief voor de vaste vrijdagmiddag-borrel!

Een Duitse avond met Duitse wijnen en gerechten is ook een leuk idee. Proef eens een Chardonnay bij een goed zuurkool-gerecht. Of een Weissburgunder bij mosselen.

Agenda

Zaterdag 11 en zondag 12 Juni 2022

Varen met Wijn 2022 in Amsterdam

‘Varen met Wijn 2022’ vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 juni 2022. Alweer de 9e jaargang! Een unieke combinatie van schipper, chef en wijnexpert maakt de kabbelende tocht door het prachtige Amsterdam onvergetelijk! Arne Ruschen (chef van restaurant Adam) kookt weer de sterren van de hemel. De flessen Duitse wijn gaan gezellig rond. We starten, met aperitief, aan de Taman Sapituin 7 (Java-Eiland, Amsterdam) om 14:45 uur. De vaartocht is van 15:00 tot 17:30 uur. Meevaren? Stuur een mail naar mark@markvandewijn.nl. Vermeld: Varen met Wijn + datum + #personen. Kosten EUR 70 pp.

Varen met Wijn 2021

Eind oktober 2022

Masterclass Duitse wijn en late lunch bij restaurant De Kas

Eind oktober 2022 organiseert markvandewijn in samenwerking met restaurant De Kas (Kamerlingh Onneslaan 3 in Amsterdam) een masterclass Duitse wijn. De 3 Duitse wijnmakers Susanne Winterling, Martin Braun en Stefan Braunewell geven een uitgebreide toelichting op hun wijnen. Uiteraard is er de gelegenheid om vragen te stellen. Start is om 13:00 uur. Aansluitend, om 14:30 uur, is er een verrukkelijke late lunch. Prijs voor de middag (masterclass en lunch): EUR 80 pp., incl. wijn. Aanmelden per email

Restaurant de Kas

Eind oktober 2022

Super proeverij bij restaurant Kaagman & Kortekaas

Voor de professionals en vaste klanten van markvandewijn is er op eind oktober 2022 een super proeverij bij restaurant Kaagman & Kortekaas (Sint Nicolaasstraat 43 in Amsterdam). Er zijn zeker 5 Duitse wijnmakers aanwezig: Martin Braun, Stefan Braunewell, Daniel Sauer, Sebastian Winterling en Mathias Wolf. Inloop vanaf 14:00 uur. Je kunt op elk moment in de middag langskomen. Entree is gratis. Aansluitend, om ca. 18:30 uur, is er een 5-gangen diner bij K&K. Prijs: EUR 100 pp., incl. begeleidende wijnen. Het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden per email